Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Insider Plus - Fördjupande nyheter och analys. Inget tjafs.

Viking Line gör första helt vegetariska menyn


Den vegetariska maten är på väg in I finrummen. Efterfrågan växer och möts med smakrikare fantasi från kockarna. Viking Line blir nu först ut med en kött-fisk och fågelfri meny. Var kan det vara bättre att testa än på Vikingbåtarna mot en vårlik skärgårdsfond.

Läs mer>>>

Det har blivit farligare att flyga

Malaysia airlines boeing 777-200er.

Det har blivit oändligt mycket farligare att flyga på senaste tiden. En nedskjutning var väntad, om än inte i Ukraina. Det finns fler och nya faror för terrorister i luften. I detta fall pekar mycket på statsterrorism.

Läs mer>>>

Affärsresande med flyt

Elegant lounge ingår i Commodorekonceptet.

Trots det i övrigt unga tonnaget har Tallink Group satsat stora summor på att renovera och uppdatera Helsingforslinjens två fartyg, Silja Symphony och Silja Serenade från 1991 0ch 1990. 

Läs mer>>>

Borde vi vara flygrädda?

Jan Ohlsson om flygrädsla.

Otäcka bilder av flygkrasch skrämmer tittare. Diskussion på Aftonbladet TV med Insider Plus egen Jan Ohlsson och Dan Katz, psykolog.

Läs mer>>>

Kinesisk köpare hade varit bra för SAS


Jan Ohlsson analyserar SAS för EFN. Se hela inslaget >>

Läs mer>>>

Flygolyckan i Kirgizistan


Jan Ohlsson diskutera flygolyckan i Kirgizistan. Se klippet här: tv.aftonbladet.se

Läs mer>>>

Flygkaoset analyseras i DN av Jan Ohlsson

Svensk flygtrafik stod still i flera timmar.

Läs Jan Ohlssons analys av flygkaoset i Dagens Nyheter.

Läs mer>>>

Fler Nyheter

Alla nyheter>>>Verkligheten är en thriller

Fritt fall

Jan Ohlsson, som ofta kommenterar flygolyckor i TV och press, har skrivit en bok i ämnet.

-Dagens flygolyckor är färre, men dödligare än förr. Olycksorsakerna är ofta helt nya och utvecklingen har inte hunnit med, menar Ohlsson. Därför heter boken "Fritt fall". Idag sker nämligen de flesta flygolyckor inte vid start och landning, utan under färd på marschhöjd. Orsakerna är svårare att komma åt än tidigare.

Köp boken enklast och billigast direkt från Travel Insider >>

Boken finns även hos Adlibris och Bokus. 

Du kan bli det du vill

Men varför så få kvinnliga piloter?

Senast ändrad 08 Januari 2013


Pilot är ett jobb som är könsneutralt. Det passar människor med stor förmåga till simultankapacitet, lugn och snabb beslutsförmåga. Enligt schablonen borde kvinnor bli bättre piloter än män.

Ändå är de så få. Travel Insider vill därför visa en intressant intervju med en kvinnlig kanadensisk flygkapten, Judy Cameron.  Dessutom. Det finns kvinnliga piloter där vi kanske ändå inte väntar dem. Vi har ett inslag med Ethiopian Airlines och kapten Amsale Gualu (se 1.35- 2.20 in i videon). Även i Pakistan blir de långsamt fler, när det inte ibland går baklänges.  Här visar vi den första helkvinnliga cockpitbesättningen på PIA. I Pakistans flygvapen finns dessutom kvinnliga stridspiloter sedan snart tio år.

Sverige fick sin första och hittills enda stridspilot på Viggen/Gripen,  Anna Dellham 1991. Hon tycker att det i hög grad är ett kvinnoyrke, enligt en utmärkt intervju i nyutkomna Flygets Årsbok I luften 2012. Därutöver finns alltfler, men ändå inte många, kvinnliga trafikpiloter. Etihad Airways rekryterar så många kvinnliga de kan till Abu Dhabi och i Saudi Arabien kommer en kvinna att bli första chefspilot på den första privatägda saudiska Boeing 747-800 i VIP-version. Fast hon fortfarande inte får köra bil till flygplatsen….

Jan Ohlsson


Kategorier: Flyg  Nyckelord:


Kommentarer

Min dröm är att bli pilot i kommersiellt syfte och jag tycker att fler kvinnor borde bli piloter om dem drömmer om det. Jag tycker att man ska följa sin dröm och ni kvinnor där ute som drömmer om att bli piloter bli det.

Inlagd av Emilia den 17 Maj 2014 kl. 21:47


Lägg till en kommentar

Namn:

Email:

Kom ihåg mig

Jag godkänner användningsvillkoren

Maila mig när nya kommentarer läggs till

Svara på frågan härunder - För att undvika att automatiska program fyller i formuläret

Vad är 5 gånger 2? (svara med siffror)