Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Insider Plus - Fördjupande nyheter och analys. Inget tjafs.

Kinesisk köpare hade varit bra för SAS


Jan Ohlsson analyserar SAS för EFN. Se hela inslaget >>

Läs mer>>>

Affärsresande med flyt

Elegant lounge ingår i Commodorekonceptet.

Trots det i övrigt unga tonnaget har Tallink Group satsat stora summor på att renovera och uppdatera Helsingforslinjens två fartyg, Silja Symphony och Silja Serenade från 1991 0ch 1990. 

Läs mer>>>

Viking Line gör första helt vegetariska menyn


Den vegetariska maten är på väg in I finrummen. Efterfrågan växer och möts med smakrikare fantasi från kockarna. Viking Line blir nu först ut med en kött-fisk och fågelfri meny. Var kan det vara bättre att testa än på Vikingbåtarna mot en vårlik skärgårdsfond.

Läs mer>>>

Flygolyckan i Kirgizistan


Jan Ohlsson diskutera flygolyckan i Kirgizistan. Se klippet här: tv.aftonbladet.se

Läs mer>>>

Borde vi vara flygrädda?

Jan Ohlsson om flygrädsla.

Otäcka bilder av flygkrasch skrämmer tittare. Diskussion på Aftonbladet TV med Insider Plus egen Jan Ohlsson och Dan Katz, psykolog.

Läs mer>>>

Det har blivit farligare att flyga

Malaysia airlines boeing 777-200er.

Det har blivit oändligt mycket farligare att flyga på senaste tiden. En nedskjutning var väntad, om än inte i Ukraina. Det finns fler och nya faror för terrorister i luften. I detta fall pekar mycket på statsterrorism.

Läs mer>>>

Flygkaoset analyseras i DN av Jan Ohlsson

Svensk flygtrafik stod still i flera timmar.

Läs Jan Ohlssons analys av flygkaoset i Dagens Nyheter.

Läs mer>>>

Fler Nyheter

Alla nyheter>>>Verkligheten är en thriller

Fritt fall

Jan Ohlsson, som ofta kommenterar flygolyckor i TV och press, har skrivit en bok i ämnet.

-Dagens flygolyckor är färre, men dödligare än förr. Olycksorsakerna är ofta helt nya och utvecklingen har inte hunnit med, menar Ohlsson. Därför heter boken "Fritt fall". Idag sker nämligen de flesta flygolyckor inte vid start och landning, utan under färd på marschhöjd. Orsakerna är svårare att komma åt än tidigare.

Köp boken enklast och billigast direkt från Travel Insider >>

Boken finns även hos Adlibris och Bokus. 

Rysk smädeskampanj kan skada turism

Senast ändrad 12 December 2017

Kommunisterna mördade civila som stödde motståndsrörelsen.

Kommunisterna mördade civila som stödde motståndsrörelsen.   Foto: Historisk

Ryskstödd skandalbok får tårarnas sympati i Sverige. Besök istället Litauen och ta reda på sanningen.

Det är märkligt hur lätt den judisk-litauiska skandalförfattaren Ruta Vanagaites får sympatiska offertårar i Sverige eftersom hennes bok där han anklagar främste ledaren för motståndsrörelsen Adolfas Ramanauskas för att ha samarbetat med KGB. Allt tyder på att detta är ännu ett led i den stora ryska destabiliseringskampanjen, med ryska pengar. Ruta säger bl a att Ramanauskas gav KGB 22 namn på motståndsmän till KGB efter gripandet. Inget tyder på det. Men å andra sidan hade han fem skärsår i vänster öga och genitalierna avskurna innan han dog. Varför om han var betald KGB spion? Nej Ruta Vanagaites är inte källkritiskt trovärdig. Gillar egentligen inte bokcensur, sådan blir ju just nu allt vanligare i Sverige dock. Men en jämförelse vore om jag just fått en bok om Raoul Wallenberg publicerad på Bonniers och det enda recensenterna skriver om är att jag leder i bevis att Wallenberg jobbade för Gestapo. Vad tror ni skulle hända? Mord på judar förekom i Litauen, samarbete med tyskarna också, eftersom Sovjet genomfört en omfattande och brutal utrensningskampanj som drabbade 100 000-tals redan sitt första ockupationsår, innan tyskarna kom. Allt finns beskrivet i Förintelsemuseet, som tar upp såväl brott mot judar som Sovjets numerärt än större dödsmaskin i 50 år. I Sverige glömmer man helt Sovjets del i Förintelsen. Det är en trist enögdhet som nu gör att fake news lättare får fäste. Beklagligt. Bilden föreställer av kommunister mördade civilpersoner i Litauen. De lär ha stött motståndsrörelsen. Om din mor legat där antar jag du inte skulle gilla Ruta Vanagaites något vidare? Så min önskan är; gå inte på gråtvalsen från fake news betalda av Ryssland. 2018 blir ett jubileumsår för den litauiska motståndsrörelsen där upp till 50 000 kvinnor och män kämpade förgäves mot sovjetisk ockupation och grymt förtryck, medan t ex Sverige var ett av de första länder att erkänna Sovjetiska Litauen. Jag känner skam.

Jan Ohlsson


Kategorier: Nyckelord:


Lägg till en kommentar

Namn:

Email:

Kom ihåg mig

Jag godkänner användningsvillkoren

Maila mig när nya kommentarer läggs till

Svara på frågan härunder - För att undvika att automatiska program fyller i formuläret

Vad är 5 gånger 2? (svara med siffror)Jan Ohlsson's photo

Jan Ohlsson