Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Insider Plus - Fördjupande nyheter och analys. Inget tjafs.

Viking Line gör första helt vegetariska menyn


Den vegetariska maten är på väg in I finrummen. Efterfrågan växer och möts med smakrikare fantasi från kockarna. Viking Line blir nu först ut med en kött-fisk och fågelfri meny. Var kan det vara bättre att testa än på Vikingbåtarna mot en vårlik skärgårdsfond.

Läs mer>>>

Flygkaoset analyseras i DN av Jan Ohlsson

Svensk flygtrafik stod still i flera timmar.

Läs Jan Ohlssons analys av flygkaoset i Dagens Nyheter.

Läs mer>>>

Kinesisk köpare hade varit bra för SAS


Jan Ohlsson analyserar SAS för EFN. Se hela inslaget >>

Läs mer>>>

Affärsresande med flyt

Elegant lounge ingår i Commodorekonceptet.

Trots det i övrigt unga tonnaget har Tallink Group satsat stora summor på att renovera och uppdatera Helsingforslinjens två fartyg, Silja Symphony och Silja Serenade från 1991 0ch 1990. 

Läs mer>>>

Borde vi vara flygrädda?

Jan Ohlsson om flygrädsla.

Otäcka bilder av flygkrasch skrämmer tittare. Diskussion på Aftonbladet TV med Insider Plus egen Jan Ohlsson och Dan Katz, psykolog.

Läs mer>>>

Flygolyckan i Kirgizistan


Jan Ohlsson diskutera flygolyckan i Kirgizistan. Se klippet här: tv.aftonbladet.se

Läs mer>>>

Det har blivit farligare att flyga

Malaysia airlines boeing 777-200er.

Det har blivit oändligt mycket farligare att flyga på senaste tiden. En nedskjutning var väntad, om än inte i Ukraina. Det finns fler och nya faror för terrorister i luften. I detta fall pekar mycket på statsterrorism.

Läs mer>>>

Fler Nyheter

Alla nyheter>>>Verkligheten är en thriller

Fritt fall

Jan Ohlsson, som ofta kommenterar flygolyckor i TV och press, har skrivit en bok i ämnet.

-Dagens flygolyckor är färre, men dödligare än förr. Olycksorsakerna är ofta helt nya och utvecklingen har inte hunnit med, menar Ohlsson. Därför heter boken "Fritt fall". Idag sker nämligen de flesta flygolyckor inte vid start och landning, utan under färd på marschhöjd. Orsakerna är svårare att komma åt än tidigare.

Köp boken enklast och billigast direkt från Travel Insider >>

Boken finns även hos Adlibris och Bokus. 

Östersjöns bästa specialbuffé

Här går det vilt till

Senast ändrad 17 April 2015

Ett kök värt en resa

Ett kök värt en resa   Foto: Eckerö Linjen

Många renhjärtan till Eckerö Linjen som just serverat årets toppbuffé på Östersjön.

Nog verkade det lite besvärligt. Att åka buss i närmare två timmar för att ta en färja lika länge. Men det var det värt. Framförallt för maten.

Grisslehamn är längre bort än Kapellskär för en dagkryssare till Åland. Fast sista timmen är vägen vackrare, med små samhällen, krokig landsväg och vackra gamla hus i ett allt vackrare skärgårdslandskap. Bussarna har ju blivit så mycket bekvämare också.

Grisslehamn ligger ytterst vid havets rand. Albert Engströms ateljé får man på köpet vid avfärden. Eckerö Linjens terminal doftar trä och däcksplankor, smyckad med rönnbär och höstlöv. Småmysigt.

Här gäller hemlagat in i minsta sås

Det är m/s Eckerö också. Större på insidan än på utsidan. Vackra linjer. En riktig båt. Byggd 1979 som Jens Kofoed för linjen Ystad-Rönne. Välhållen, välstädad, mysbelyst och med gott om caféer och barer. Numera svenskflaggad berömmer hon sig om mycket närproducerat. En riktig Roslagsbåt med hög serviceprofil.

Insider Plus har som oberoende sajt inga ekonomiska medel att dela ut priser. Men m/s Eckerö och hennes besättning vore värda buffépriset för Viltmenyn. Det får bli fem Renhjärtan…

För cirkus 250 kronor fick vi såväl resa som buffé, utom dryck. Den var överdådig. Det var gott och båtproducerat, såvitt jag märkte in i minsta detalj och lockar många stammisar. Fr o m nu ska jag bli det också.

Många av dessa rätter ser man inte så ofta. Vildanden var bland det populäraste och renlevern smälte i munnen. Här fanns vildsvin, hjort, älg och rådjur.Men goda gräddiga såser och geléer.

Kallskuret och varmt. Ett litet sillbord var med. Havtorns- respektive enbärsströmming gick inte av för hackor. Svartbröd .

Spar utrymme till deserttoppen

Desertbuffén, en punkt där många restauranger faller på halvfabrikat, fick mig slutligen på knä, färdig att bäras till bussen, efter överdosering av havtornsparfait, havtornssoppa och en blåbärspaj som visade sig full med marsipanliknande mandelsötma och ett jättekrus hemgjord vaniljgräddvisp. För att inte tala om den stora hjortronsyltskålen.  Som en dröm.

Jag minns. Så här ser såg en toppbuffé ut en gång. Eckerö Linjen höjer den till nya kulinara mål. Nästa år går det vilt till igen. Stamgästerna har fått tillökning. Undrar om de är lika bra på julbord?

Jan Ohlsson


Kategorier: Destination  Nyckelord:


Kommentarer

En testkommentar.

Inlagd av Bo Sjösten den 30 November 2014 kl. 14:46


Lägg till en kommentar

Namn:

Email:

Kom ihåg mig

Jag godkänner användningsvillkoren

Maila mig när nya kommentarer läggs till

Svara på frågan härunder - För att undvika att automatiska program fyller i formuläret

Vad är 3 gånger 4? (svara med siffror)