Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Insider Plus - Fördjupande nyheter och analys. Inget tjafs.

Viking Line gör första helt vegetariska menyn


Den vegetariska maten är på väg in I finrummen. Efterfrågan växer och möts med smakrikare fantasi från kockarna. Viking Line blir nu först ut med en kött-fisk och fågelfri meny. Var kan det vara bättre att testa än på Vikingbåtarna mot en vårlik skärgårdsfond.

Läs mer>>>

Kinesisk köpare hade varit bra för SAS


Jan Ohlsson analyserar SAS för EFN. Se hela inslaget >>

Läs mer>>>

Flygolyckan i Kirgizistan


Jan Ohlsson diskutera flygolyckan i Kirgizistan. Se klippet här: tv.aftonbladet.se

Läs mer>>>

Flygkaoset analyseras i DN av Jan Ohlsson

Svensk flygtrafik stod still i flera timmar.

Läs Jan Ohlssons analys av flygkaoset i Dagens Nyheter.

Läs mer>>>

Det har blivit farligare att flyga

Malaysia airlines boeing 777-200er.

Det har blivit oändligt mycket farligare att flyga på senaste tiden. En nedskjutning var väntad, om än inte i Ukraina. Det finns fler och nya faror för terrorister i luften. I detta fall pekar mycket på statsterrorism.

Läs mer>>>

Borde vi vara flygrädda?

Jan Ohlsson om flygrädsla.

Otäcka bilder av flygkrasch skrämmer tittare. Diskussion på Aftonbladet TV med Insider Plus egen Jan Ohlsson och Dan Katz, psykolog.

Läs mer>>>

Affärsresande med flyt

Elegant lounge ingår i Commodorekonceptet.

Trots det i övrigt unga tonnaget har Tallink Group satsat stora summor på att renovera och uppdatera Helsingforslinjens två fartyg, Silja Symphony och Silja Serenade från 1991 0ch 1990. 

Läs mer>>>

Fler Nyheter

Alla nyheter>>>Verkligheten är en thriller

Fritt fall

Jan Ohlsson, som ofta kommenterar flygolyckor i TV och press, har skrivit en bok i ämnet.

-Dagens flygolyckor är färre, men dödligare än förr. Olycksorsakerna är ofta helt nya och utvecklingen har inte hunnit med, menar Ohlsson. Därför heter boken "Fritt fall". Idag sker nämligen de flesta flygolyckor inte vid start och landning, utan under färd på marschhöjd. Orsakerna är svårare att komma åt än tidigare.

Köp boken enklast och billigast direkt från Travel Insider >>

Boken finns även hos Adlibris och Bokus. 

Framtidens hotell-wifi gratis och blixtsnabb

Asiatisk service och skandinavisk renhet

Senast ändrad 11 September 2013

 

Visserligen är boutique hotell och lifestyle brand klyschor som inte har ett förpliktigande värde. I fallet Aloft Hotels verkar de dock ha fyllts med ett innehåll, åtminstone när nya hotell byggs från grund.

Det är ett koncept sedan 2005 hos Starwood/Sheraton och har blivit särskilt populärt i USA och i synnerhet kring amerikanska flygplatser.

Men det är först i Asien det kanske kan blomma ut fullt, med sina alohahälsande receptionister. Ta naturlig asiatisk servicekänsla och kominera med något lite mer avslappnat, nästan olydigt skämtsamt och det blir perfekt- åtminstone för en skandinav.

Aloft i Kuala Lumpur är ett utmärkt exempel. Malaysia har ibland en lite, lite svagare serviceattityd, lätt relaterat till landet som muslimskt, än t ex Thailand. På Aloft får det en liten push av amerikansk serviceprofessionalism och kombinationen är lyckad.

Designen är ljus, ren och sällskapligt inbjudande. Lobbyn kallas remix och har vilsamt fåtöljområde med datorer och gratis wi-fi för möten och hemkoppling. Laddstation med låsbara fönsterfack för mobil finns fritt, liksom fritt wi-fi blixtsnabbt tar tag i din iphone på rummet. Refuel är ett slags öppet rum du passerar mellan reception och hiss. Här finns 24-timmars service mot betalkortsdragning för smörgåsar, kaffe m m och förstås för blixtfrukost för gryningsfantomen på väg ut i vimlet.

Jan Ohlsson

med avslappnade sittytor, om än dagen kan vara varm så blir det ju också natt   Foto: Jan Ohlsson

Frukostmatsalen låter maten förändra färg under isbädd. Det är rent, det är varierat och hälsosamt. Här guava, ananas och apelsinjuice. Många asiatiska nyttigheter och havregrynsgröten för oss som vill ha bomull i morgonmagen är ersatt med kycklinggröt, nästa dag ersatt med fiskgröt. Visst låter det äckligt. Men det är urgott och rena mannagrynen. Färsk frukt. Ja allt det vi i väst också menar med frukost. Kakfatet dignar. När det är mungbönor i kaksmeten känns det nyttigare. Personalen vill så väl och söker fnittrande uttala obegripliga namn, men bestämmer sig så för Mr Jan.

30 våningar rum och en utomhuspool med helikoptervy över skyskrapestaden och den djungel den krupit fram ur möter med solstolar, palmer och nattbar häruppe. Alofts stil har snabbt gjort den till ett av stadens hotspot. I Europa skyr vi fortfarande hotellmöten en aning. I Asien är det annorlunda. Bröllop, födelsedagar, kick-offs, romantiska möten, familjemiddag, gärna på hotell och gärna på toppen av världen. Det största mötesrummet tar 700 och bröllop, inte konferens, är det som bokar bäst under led-lampornas ljusmagi.

Det är inte femstjärnig lyx. Det är fyra. Men stämningen ger det fem.

Innan 2013 är till ända ska dessutom Aloft Kuala Lumpur ha fått en tvillingsskyskrapa och till den en glasad gång rakt in i det stora shoppingcentret med många kända brands av lite yngre, lite mer övre medelklasstämpel.

Själva är de stolta över designdetaljer i pastellfärger. Som de illgröna mattorna av handknutet hästhår i frukostmatsalens upphöjda båsbord, gethårstapeten och lammkuddarna i remix…

Jan Ohlsson


Kategorier: Hotell  Nyckelord:


Lägg till en kommentar

Namn:

Email:

Kom ihåg mig

Jag godkänner användningsvillkoren

Maila mig när nya kommentarer läggs till

Svara på frågan härunder - För att undvika att automatiska program fyller i formuläret

Vad är 5 gånger 2? (svara med siffror)